Hoppa till sidans innehåll

Information från styrelsen

05 JAN 2019 09:10
Tumba Tennisklubb går mot en spännande framtid med en fantastisk multihall för tennis, padel samt en massa övriga idrottsaktiviteter.
 • Uppdaterad: 05 JAN 2019 09:10

Nyhets och informationsbrev ifrån Tumba Tennisklubb

Hej alla tennisskolejuniorer, medlemmar och alla andra intresserade av Tumba TK! Här kommer ett längre nyhets- och informationsbrev.

Vi ifrån styrelsen och tränarteamet vill tacka er alla för bra insatser på tennisbanan och ett trevligt 2018. Nu ser vi fram emot ett spännande nytt år 2019. Efter knappt 7 års frånvaro av en egen anläggning sedan Pelletäppan fick spelförbud i juni 2012, har vi nu snart en egen fantastisk multihall för tennis och padel samt en massa övriga idrottsaktiviteter.

När vi plötsligt inte hade någon tennisanläggning, så kom det här byggprojektet till från början för att COOP ville få till en ny livsmedelsbutik på tomten vid sidan om Willys. För att få förvärva den tomten av Botkyrka kommun, så villkorades det att man samtidigt skulle etablera plats och möjlighet för en ny hall för Tumba TK.

Hela byggnaden inklusive Coopbutiken, ett apotek och vår egen anläggning har invigning den 23 mars. En av våra juniorer och tränare Sankavi Vasantakumar har precis genomgått en av svenska tennisförbundets tränarutbildningar, där det ingick att göra ett examensprojekt. Sankavi har idérikt och roligt valt att som projektarbete göra invigningen av den nya hallen och vidare rekrytering till klubben. Vi återkommer senare om detta. Byggprojektet är finansierat av multimiljardföretaget NREP, som också är vår hyresvärd och byggentreprenör är Wästbygg AB. Coop, Apoteket och vi i form av Tumba Tennis & Padel är hyresgäster.

Vår del av byggnaden d v s idrottsanläggningen är belägen på andra och tredje våningen och vår huvudingång ligger på långsidan mot Huddingevägen och man måste alltid upp på tredje våningen till receptionen för att komma in i hallen. Hallen består av 4 tennisbanor, 2 padelbanor, ett stort allidrottsaktivitetsutrymme och en 50 meter lång gång som också skall fungera som ett uppvärmnings-/träningsutrymme för löp- och sprintträning.

Hallen kommer även att på tredje våningen innehålla reception med cafeteriadel för vuxna, ungdomar och barn, stort kök, racketshop, tvådelbart konferensrum, personalrum, tränar- respektive kanslikontor, flera toaletter och en RWC samt diverse förråd.

På samma våning som banorna är belägna på (dvs andra etage) ligger också två omklädningsrum inklusive bastu för damer respektive herrar med en RWC anpassad för funktionsnedsatta samt assistent oavsett kön, två tränaromklädningsrum för damer respektive herrar, ett flertal toaletter, bollrum (bollvägg), läx-/mötesrum och diverse förråd.

Med andra ord så får vi förvalta och drifta en fantastiskt fin anläggning, som vi alla måste ta ansvar för och sköta om på bästa sätt! Vi i föreningen är hyresgäster och skall betala en hyra som kräver att vi ifrån början får ”hjulen att rulla”! Vi har tacksamt blivit lovade av Botkyrka kommun ett verksamhetsbidrag, men detta täcker inte på långa vägar våra utgifter. Vi är därför väldigt klara och medvetna om att vi så snabbt som möjligt måste få igång en bra och lönsam verksamhet med inte minst en stabil värdegrund i botten att stå på.

En fantastiskt rolig nyhet är att vi ifrån januari 2019 fått engagerat vår ”gamle” och omåttligt populäre tränare Miguel Ocampo. Miguel är ursprungligen ifrån Chile och var som junior/yngre senior en mycket duktig tennisspelare. Han är utbildad tränare i Frankrike och av Frankrikes tennisförbund. Sedan hallen fick spelförbud 2012 så har han varit engagerad som tränare i Södertälje. Miguel kommer att fungera som huvudtränare och verksamhetsansvarig i klubben och för hallen.

Vårterminen startar vecka i 2 dvs 12 januari i Alfa Laval hallen och fr. o m vecka 14 fortsätter verksamheten i den nya hallen. De sista åren har vi normalt hållit på i ca 14 veckor men eftersom vi har fått den nya hallen så kommer terminen att förlängas till ca 18 veckor. Vårterminen avslutas vecka 21 och vi har sommaravslutning lördagen den 1 juli.  Tennisverksamheten kommer alltså att överföras direkt i den nya hallen när den är klar för inflyttning. Faktumet att vi startar mitt i terminen med ny verksamhet blir en stor utmaning för oss, men det är bara att gilla läget och göra det bästa ut av det.

Beträffande tennisverksamheten kommer vi att det första året och åren att koncentrera oss på att bygga upp en stabil breddverksamhet.  Det är jätteviktigt att vi kan fylla upp hallen med så mycket verksamhet som möjligt. Vi har bl. a därför varit i kontakt med Sveriges rullstolstennisförbund, som har frågat oss om de kan använda vår hall som deras högkvarter, vilket vi naturligtvis ser positivt på.

Nedan finner ni vårterminens tränings- och medlemsavgifter för 2019:

PRISER

 

1 gång/v

2 gånger/v

 

 

 

 

MINITENNIS

 

1700 kr

 

JUNIORTRÄNING

 

2500 kr

4500 kr

 

 

 

 

 

MEDLEMSAVGIFT 2019

SENIOR

450 kr

JUNIOR

200 kr

FAMILJ

950 kr

Padel som i Sverige för en ca 6 - 7 år sedan var en helt ny sport har som vi förutspådde blivit enormt populärt. Tanken var att vi skulle vara pionjärer inom området och bryta ny mark, men på grund av att hallprojektet dragit ut på tiden och att det nu byggts och byggs fler och fler padelbanor, så blev det inte helt som vi hade tänkt oss. Det är emellertid inte så många tennisklubbar som varit tidigt framme och byggt padelbanor i sina tennishallar, så där ligger vi ändå i framkant. Padel som är en variant av tennis och squash och betydligt enklare att lära sig, spelas som ett lagspel med två spelare per lag på en bana som är 20 x 10 meter, med glasväggar på kortsidorna och en del av långsidorna. Spelet kommer ursprungligen ifrån Sydamerika och har blivit otroligt populärt i bl. a Spanien med ca 7 - 8 miljoner utövare.

Tumba Tennisklubb, som efter att ha legat i ”ide” i knappt 7 år, har nu fått en unik möjlighet att göra comeback och en nystart av hela sin verksamhet. Klubben har genom åren mycket tack vare drivande styrelser, duktig kanslipersonal och engagerade tränare varit en mycket aktad förening i tennissverige i allmänhet och i Stockholmsregionen i synnerhet. Klubben har haft en stabil verksamhet med knappt 700 medlemmar och ca 300 juniorer i organiserad verksamhet. Klubben har ett gott rykte hos Svenska Tennisförbundet och inte minst i Botkyrka kommun.

Botkyrka kommun är med sin ca 100 000 medborgare en av Stockholm största kommuner. Förutom det så har kommunen en stor mångfald med avseende på etnicitet, kön, ålder, socialgrupp och funktionsnivå. Tumba Tennisklubb som i fortsättningen kommer att kalla sig Tumba Tennis & Padel har därför ett stort ansvar att vara en modern förening och till skillnad mot den ”traditionella tennisklubben ”vara en öppen och tillgänglig plats för alla. Vi kallar det ”Idrottsföreningen mitt i byn” en mötesplats där medborgarna i Botkyrka kommun får möjligheten att träffas.

Botkyrka kommun går in med verksamhetsbidrag och som borgenär för klubben och de förväntar sig också att vi skall kunna bedriva en verksamhet i enlighet med Botkyrka kommuns policy och vision, samt inte minst med vår egen verksamhetsidé. Botkyrka kommun sätter jämlikhet i fokus, vilket inte minst gäller alla medborgarnas rätt och möjligheter till att oavsett typ av funktionshinder och typ av aktivitet utöva sina fritidsaktiviteter.

Vi kommer förutom ovan nämnda aktiviteter också försöka ha ett rikt utbud av andra typer av idrottsaktiviteter som t ex bordtennis, shuffleboard, inomhuscurling, dart, styrketräning mm. Men också andra verksamheter som typ, läxläsning, bridge, yoga mm. Eftersom vi är en klubb för alla så kommer vi att samarbeta med förskolor, skolor, gymnasier, pensionärsföreningar och andra spel- och idrottsföreningar. Vi kommer också som en ansvarstagande förening skapa samarbete med kommunens olika verksamheter (utbildningsförvaltningen och kultur/fritidsförvaltningen).

För att genomföra allt vi vill så kommer vi att behöva hjälp av engagerade medlemmar och volontärer. Vi behöver framför allt jobba upp en värdegrund med sunda och etiska värderingar, som gör det tryggt och roligt för alla att besöka hallen. I skrivandes stund så består styrelsen av sex medlemmar; ordförande Rolf Ödmark, styrelseledamöter Alf-Peter Svensson, Mats Hallin, Emma Hallin, Fabian Rensgard Platte och undertecknad Håkan Arfwedson.

Det här ett UNIKT projekt beroende på främst följande fem orsaker:

 1. Byggplatsen är unik på så sätt att den ligger så centralt, ca 400 meter ifrån Tumba centrum och pendeltågstation. Normalt så bygger man idrottsanläggningar långt utanför stadskärnan p g a platsbrist. Här är det fantastiska förutsättningar med geografisk närhet och trygga kommunikationsmedel till och från hallen.
 2. Den unika möjligheten till samarbete över gränserna med Botkyrka Kommun i grunden som möjliggjort hela projektet tillsammans med Coop, Apoteket och Tumba Tennis & Padel. Här finns gränslösa möjligheter till synergieffekter, vid marknadsföring, utskick, event, arrangemang, personalvård etc.
 3. Arkitektoniskt är det ett helt nytt och unikt sätt att bygga, genom att kombinera ett samhällsbygge med en kommersiell verksamhet och en ideell förening, samt att bygga på höjden i tre våningar.
 4. Det är relativt unikt att en tennisklubb implementerar padel som ett komplement och pedagogiskt verktyg i sin ordinarie verksamhet i och med att vi bygger 2 st. padelbanor i vår nya hall.

5. En fantastisk unik och fin möjlighet till en mötesplats där unga och gamla möts. Olika idrotter träffas över gränserna.

Vi behöver och välkomnar nu en tillströmning av driftiga och engagerade personer vuxna som unga (”årsrika” respektive yngre människor) i egenskap av styrelseledamöter, ledare, tränare, funktionärer för (arrangemang/event/turneringar och tävlingar)!

Du är välkommen att höra av dig till följande personer om du är intresserad av att hjälpa till som eller med:

 • styrelseledamot och/eller projektarbete à Rolf Ödmark, mobil: 072-724 11 24, e-post: This is a mailto link
 • tränare och/eller ledare à Miguel Ocampo, mobil: 073-879 93 39, e-post: This is a mailto link
 • funktionär à Emma Hallin, mobil: 073-679 38 08, e-post: This is a mailto link
 • invigningsfunktionär à Sankavi Vasanthakumar, mobil: 073-894 33 02, e-post: This is a mailto link
 • sponsorverksamhet à Alf-Peter Svensson, mobil: 075:539 91 33, e-post: This is a mailto link
 • byggprojektet à Håkan Arfwedson, mobil: 070730 79 89, e-post: This is a mailto link

Vi vill avslutningsvis önska er alla ett fantastiskt och spännande år 2019 och hälsa er alla hjärtligt välkomna till en ny termin och varmt välkomna till invigningen den 23 mars av vår nya fina hall.

ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR STYRELSEN!

genom

Håkan Arfwedson 😊

 

Skribent: Håkan Arfwedson
E-post: This is a mailto link

BANBOKNING 

Matchi 

 Ansök om medlemskap:

https://www.matchi.se/facilities/tumbatk

 

Du kan spela mellan 07.00-24.00 varje dag och tiden bokas via MATCHI.SE

 

ÖPPETIDER:

Du kan spela alla dagar 7.00-24.00. Vi är en kontanfri anläggning men tar emot kort och swish.

Vi har bemannat i receptionen: 

Måndag- Fredag  9-21, 27/6-14/8 2022 mån-fre 10-19, lör-sön 10-16

Lördag-söndag:  10-18 

Maila alltid innan helgdagar och röda dagar till This is a mailto link 

Eller ringa oss under bemannigstider på 0705504042 

OBS!! Vi hyr endast ut rack under bemanningstiderna, Måndag-Fredag 9.00-20.00, (27/6-14/8 2022 mån-fre 10-18, lör-sön 10-15) - Lördag och Söndag 10.00-17.00 

Vi är inte återbetalningsskyldiga om ni ej har med er rack under de obemannade tiderna.

Tider utanför bemanning får man access till hallen via sin bokning på www.matchi.se

 

Välkomna! 🎾🎾🎾🎾🎾

 

Postadress:
Tumba TK - Tennis
Bryggarvägen 9
14730 Tumba

Besöksadress:
c/o Plan 1 i Stora Coop, Bryggarvägen 9
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info