Hoppa till sidans innehåll

Tennisskola – Play & Stay


logo_stfcolor_80x79 SvTF Play & Stay       

Video:  http://youtu.be/t-ZFis-zTtY

 

För barn 5-10 år.

  • I minitennisen läggs stor fokus på själva spelet vilket vi utgår ifrån i vår träning. Barnen ska helt enkelt få en känsla av att ”spela tennis” vilket också innebär att vi lär barnen tennisens räknesätt. Alla barn blir instruerade i den mest grundläggande tennistekniken. Vi försöker alltid lyfta in någon form av koordinations- & motorisk träning i passet och lyfta ut övningar som man kan träna på själv.
  • Vi följer ”Play & Stay-konceptet som har tagits fram av ITF (International Tennis Federation) och rekommenderas av Svenska Tennisförbundet. Modellen syftar på att barnen ska lära sig ”spela tennis” från första lektionen; alltså serva, spela och räkna poäng. Spelarnas första kontakt med tennisen ska vara positiv och rolig. Det innebär att vi inte lägger lika stort fokus vid teknikträning som vi gör vid att barnen ska slå så många slag som möjligt.
  • För nybörjare gäller nivå RÖD, med skumbollar på liten bana. Eleven går sedan vidare till ORANGE nivå på mellanstor bana och GRÖN nivå på fullstor bana. Bollarna är mjukare än i vanlig tennis.
  • För mer info om kurserna, gå in på respektive nivå.

 

  Minitennis RÖD  

 

  Minitennis ORANGE  

 

  Minitennis GRÖN  

 

 

  Tennisskola GUL 

 

 

Kontakt: Kansliet

 

This is a mailto link

Uppdaterad: 25 JUN 2016 07:01
Skribent: Lena Kubicska

BANBOKNING 


Matchi

Postadress:
Tumba TK - Tennis
Floravägen 27, Pelletäppans tennisbanor
14763 Uttran

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info