Hoppa till sidans innehåll

Om projektet till ny hall för Tumba TK

18 MAR 2019 18:50
  • Uppdaterad: 18 MAR 2019 18:50

Hallprojektet för Tumba TK nu Tumba Tennis & Padel startade för knappt 8 år sedan. Den gamla hallen på Pelletäppan fick spelförbud p g a den snörika vintern 2011/2012 och att taket höll på att rasa in av snömassorna.  Anläggningsbygget fick ordentlig fart under 2018 och nu 2019 är hallen på plats. Byggnationen startade  i november 2017 med att spaden sattes i jorden formellt. Byggnaden har invigning torsdag den 28 mars för Coopbutiken inklusive ett apotek och tennis- och padelanläggningen har invigning  lördag den 30 mars. Hallen ligger ca 400 meter ifrån Tumba centrum och pendeltågstation.

Multianläggningen är belägen på andra och tredje våningen och huvudingång ligger på långsidan mot Huddingevägen. Hallen består av 4 tennisbanor, 2 padelbanor, ett stort allidrottsaktivitetsutrymme och en 50 meter lång gång som också skall fungera som ett uppvärmnings-/träningsutrymme för löp- och sprintträning.

Hallen kommer att på tredje våningen också innehålla reception med cafeteriadel för vuxna, ungdomar och barn, stort kök, racketshop, tvådelbart konferensrum, personalrum, tränar- respektive kanslikontor, flera toaletter och en RWC samt diverse förråd. På samma våning som banorna är belägna på (dvs andra etage) ligger också två omklädningsrum inklusive bastu för damer respektive herrar med en RWC,  tränaromklädningsrum för damer respektive herrar, ett flertal toaletter, bollrum (bollvägg), läx-/mötesrum och diverse förråd.

 

Skribent: Håkan Arfwedson
Epost: Adressen Gömd

BANBOKNING 

 

Matchi

 

 

 

Postadress:
Tumba TK - Tennis
Kubicska, Broängsvägen 15
14732 Tumba

Besöksadress:
c/o Plan 1 i Stora Coop, Bryggarvägen 9
14730 Tumba

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info